Posted on by Jeremy

8 nuttige jQuery plugins

Ontdek met ons de eerst selectie van onze favoriete plugins en tools. We beginnen met jQuery omdat we hopen dat jullie even tevreden als ons zullen zijn om op eenvoudige manier jullie site dat professioneel tintje te kunnen geven. Al het lastige programmeer- en detailwerk verdwijnt dankzij deze elegante oplossing. Lees meer over jQuery op de officiële site.

Form: jQuery Validation

Deze plugin is de meest gebruikte “form validator” verkrijgbaar. De basisfuncties zijn zeer gemakkelijk in gebruik, maar je kan ook eindeloos uitbreiden door zelf je foutmeldingen in te stellen, de locatie van de meldingen aan te passen, enz. Implementatie is zo eenvoudig als aangeven dat een bepaald input-veld “required email” is (deze 2 woorden plaats je dan in de class).
Het is tot slot ook 1 van de weinige plugins die worden gehost op een CDN (content delivery network), namelijk dat van Microsoft, hoewel het gebruik hiervan geen essentie is (slechts 14kb).

Form: Ajax Suggest

Deze Japanse plugin is zeer eenvoudig in gebruik: met slechts een paar regeltjes code kan je suggesties geven zoals Google Search aangeven uit welke MySQL tables termen kunnen worden opgehaald, om vervolgens bij het typen een continue link te hebben binnen deze tables.
Geschikt gebruik: een zoekfunctie voor producten.

Afbeeldingen: Fancybox

Deze jquery plugin is een tool om beelden, multimedia of html inhoud op een ‘Apple’ wijze weer te geven in een “lightbox” bovenop u webpagina.

Afbeeldingen: jQuery Orbit Image Slider

Deze image slider is waarschijnlijk een van de meest elegante manieren om uw website in enkele beelden te illustreren.

Layout: Contactable

Contactable is weer een van die elegante jquery plugins dat die professionele afwerking geeft aan u site. Deze plugin laat u toe om een uitklapbare contactform in te werken voor u gebruikers. Hoewel de code voor het verzenden van de e-mail niet is opgenomen in deze plugin blijft hij een must have.

Layout: Fancy Sliding Form

Fancy Sliding Form geeft net als Contactable de soort layout die je op élke site wil tegenkomen. Het is 100% intuïtief, biedt vele mogelijkheden (het hoeft geen form te zijn), en zal je bezoekers sowieso een extra motivatie geven om alles te bekijken / het formulier in te vullen. De code is iets omslachtiger, maar je krijgt er dan ook veel voor in de plaats.

Algemeen: TipTip jQuery tooltips

Heb je al ooit gezocht om op een eenvoudige manier tooltips weer te geven op je website? Tiptip is het antwoord. Met zijn 3,5kb en zijn elegante doch eenvoudige integratie is Tiptip het toonvoorbeeld van de betere plugin. Efficient, duidelijk, eenvoudig en een lichtgewicht.

Algemeen: jQuery Table Sorter

Misschien wel de meest eenvoudige plugin van onze selectie, maar wel een essentie als je veel en uitgebreid met tables wil werken. Deze plugin sorteert je tabellen zodat je bv een overzicht van je recente posts op rating en op postdatum kan sorteren.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>